Válasszon 8500 féle tapétáinkból, Magyarország elsőszámú tapéta készletéből a tapétacenter kínálatából!
Vissza a kezdőlapra! d-c-fix deco d-c-fix glass d-c-fix wall miért ajánljuk? még mire használható? hogyan ragasszuk fel? méret és ár TapétaCentrum
15 év
A tapétázás élvonalában.

Aktuális öntapadós tapéta katalógusok

Töltse le elektronikus prospektusainkat!

Figyelem: A letöltéshez szélessávú internet hozzáférés szükséges!
Megrendelésénél, kérjük a cikkszámot megadni szíveskedjék. Köszönjük!

Megrendelés e-mailen:
tapeta@tapetacentrum.hu

1 . D-C-FIX
d-c-fix deco/glass 2015
 
2 . Alkor
Alkor 2015
 
3 . Gekko-fix
Gekko-fix 2015
     
     
Öntapadóstapéta, fólia Certificate
Certification DIN EN ISO 9001:2000
   
Öntapadóstapéta, fólia Certificate
Certification ISO 14001

 

Hogyan ragasszuk fel ?

 

Hogyan ragasszuk fel az öntapadós tapétát? (videó)


Kedves Vásárlóink!

Megnyitottuk öntapadós tapéta, fólia, falmatrica webáruházunkat.
Az alábbi linkre vagy bannerre kattintva juthatnak el az öntapadós webáruházba és vásárlohatják meg a kiválasztott öntapadós terméket.

www.ontapados-tapeta.com

öntapadós tapéta, fólia webáruház


Felragasztásuk egy szépen megtisztított, zsírtalan felületen történik.

A hátlapjáról csak kicsi részt szabad lehúzni, középről kifelé simítva lehet buborékmentesen felragasztani.

Kb. 30 percig visszahúzható és újra elsimítható, hogy a buborékok eltűnjenek.

A régi tapéta hajszárítóval felmelegítve könnyebben eltávolítható.

Ajánljuk figyelmébe!

Ragasztási tudnivalók

Felragasztás előkészítése

Amire szükségünk van: Ollóra, vagy szőnyegvágó késre, vonalzóra, vagy mérőpálcára, íróeszközre és műanyag simítókésre.

Milyen felületre van szükség?

Fontos, hogy a felület teljesen száraz és tiszta legyen. Az érdes felületeket a felragasztás előtt csiszoljuk le és tisztítsuk meg.

A felragasztás lépései

1. Méretre vágás

A fólia hátoldalán lévő papírra vonalzóval és ceruzával/tollal bármilyen formát rajzolhatunk. A fólia hálós felosztása segít mind a forma megrajzolása, mind pedig a fólia szükséges méretűre vágása során.

2. Felragasztás és elsimítás

A hátoldalon lévő papírt először csak egy kb.10 cm-es darabon válasszuk el a fóliától. Majd a fóliát helyezzük a szögletekre és ragasszuk fel. Ezután lassan húzzuk le a papírt és a fóliát belülről kifelé haladva hólyagmentesen simítsuk el a műanyag simítókés, vagy egy tiszta ruha segítségével.

3. Ferdére sikerült?

Nem baj, a fóliát ilyenkor óvatosan lehúzhatjuk és újra felragaszthatjuk, tekintettel arra, hogy a ragasztó teljes erejét csak néhány óra elteltével fejti ki.

Ötletek és trükkök

Elsimítás

A fólia elsimításához a legjobb, ha egy kis szögletes, puha szőnyegdarabbal bevont fadarabot használunk. Ehhez elegendő, ha a szőnyegdarabot tűzőgéppel hozzátűzzük a fadarabhoz. Utóbbi időben kapható az üzleteinkben és a web áruházban aplikációs szett. Ez tartalmaz acél pengés sniccert és keménygumis lehúzó készletet is.

Szögletek

A szögletek beragasztása előtt ajánlatos a fóliát hajszárítóval (a legkisebb fokozatra állítva) felmelegíteni. Ha fólia felmelegedett, könnyen ráhúzható a szögletekre és kiszögelésekre. Vigyázzunk azonban, hogy a fóliát ne nyújtsuk ki túlzottan. Kérjen a ragasztáshoz használati utasítást.

Hólyagok

A fólia felragasztása során alig keletkezik hólyag, vagy gyűrődés, ha a hátoldalon lévő papírt a felragasztás után (kb. 15-20 centiméterenként ) húzzuk le. Ha mégis keletkeznek apró hólyagok, akkor ezeket egy tűvel kiszúrhatjuk és kinyomhatjuk.

Áttetsző fóliák

Az áttetsző fóliákat nedves állapotban a legkönnyebb felragasztani. Az üvegfelületet nedvesítsük be néhány csepp vízzel, vagy öblítőszerrel, ragasszuk rá a fóliát és simítsuk el a fadarabbal, illetve a műanyag simítókéssel. Kezdetben a ragasztóhártya/fólia homályos lehet, de ez 20Ca-on 10-13 óra elteltével eltűnik. Ha valamit nem ért akkor mindig készítsen egy próbaragasztást.

Tisztítás

A d-c-fix fóliák bármilyen a kereskedelemben kapható tisztítószerrel tisztíthatóak. Legjobb ha meleg vizet és egy kevés öblítőszert használunk. A nedves részeket puha ruhával dörzsöljük szárazra.

Eltávolítás

A d-c-fix fóliákat hosszabb idő múlva is el lehet távolítani. A fóliát felmelegített állapotban a legkönnyebb eltávolítani (ehhez használjunk hajszárítót). A ragasztóanyag esetleges maradványait alkoholos oldószerrel lehet eltávolítani.

A d-c-fix és a környezetvédelem

Számunkra fontos, hogy a mi öntapadós fóliáink gyártása, felragasztása és a keletkező hulladék ne legyen környezetszennyező. Ezért kizárólag oldószermenetes diszperziós ragasztót használunk. Rendeltetésszerű használat esetén gyerekszobákban is gond nélkül lehet alkalmazni ezt a fóliát; de fontos észben tartani, hogy a fólia felragasztásakor kisgyerekek ne maradjanak ott felügyelet nélkül, mert könnyen lenyelhetik egy-egy darabját. A d-c-fix fóliák nem tartalmaznak nehézfémeket, fényhatásuk megfelel a DIN EN ISO 105-BO2 szabványnak. Dörzs-és kopásállóságuk megfelel a DIN EN ISO 105X10 szabványnak.

d-c-fix deco csináld magad, de szép legyen!

Minden családtag imádni fogja! Ötletek és trükkök a lakás alakításához.

Új konyhabútor - félórán belül. Tegye a szívére a kezét: még mindig szépnek találja a régi konyhabútorát? Ha nem a d-c-fix a megoldás. Ahová ez a fóliatekercs begurul, ott hamarosan nem lehet ráismerni az ócska, kopott konyhabútorra. A munkafelületet is "lecserélhetjük": a Classic típusú fóliák nem csak szépek, de csillogó, felületükön bármely konyhai munkát végezhetünk. És igazán olcsók is. Egy gond van velük: annyiféle elegáns mintából lehet válogatni, hogy ha megszédülünk, tovább tart a megfelelő árnyalat megvásárlása, mint maga a munka. Csak ne felejtse el otthon előre lemérni a leragasztandó felületet! A d-c-fixet nagyon könnyű méretre szabni, mert a hátoldalára "centi-minta" van nyomtatva. Mikor hazavittük, méretre vágjuk, lehúzzuk a hátsó borítást és felragasztjuk. Ennyi!

Új bútort vettek-ajjaj, de az ajtó a régi maradt!

Az én jótanácsom: Ha a fóliát ferdén "sikerült" felragasztani, akkor sincs baj: rögtön húzzuk le óvatosan és ragasszuk fel újra. A d-c-fix ragasztóanyaga csak egy-két óra után tapasztja oda véglegesen a fóliát. felújítás Ha a szobaajtók elütnek a bútortól, vagy egyszerűen csak túl sok már rajtuk a folt, karcolás, könnyűszerrel felújíthatja őket, nem kell asztalost hivatni. Különösen erős, ajtókra szánt classic fóliával újra "formába hozhatja" az ajtókat. Akár divatos tölgy-vagy mahagóni ajtóra vágyik, akár nyers fenyőre, biztosan megtalálja a számtalan természethű famintázat között. Az új, lemosható ajtófelületet aztán nyugodtan nyúzhatják az unokák.

Márványpadlós fürdőszoba?

Halálra unja már régi fürdőszobáját, de se pénze se kedve felújítani? Nos, saját kezűleg is felújíthatja, egyetlen nap alatt, olcsón d-c-fix-szel! Mi lenne , ha padló márványból lenne? vagy legalábbis úgy nézne ki? Na és a régi, kopott csempék? Ha már elkezdett dolgozni, fedje be azokat is fóliával.

Ha másnap belép a fürdőszobába, nyaraláson érzi magát. És ha a gyerekek ennek megfelelően vízi csatát vívnak, meg sem kottyan a vízálló fóliával borított falaknak.

Kíváncsi szomszédok?

Ha füstüveges ablakot akar, nem kell rögtön az ablaküveget kicseréltetni, elég ha belülről átlátszó d-c-fix fóliát ragaszt rá. És ha azt megunja, bármikor más árnyalatra cserélheti.

Az én jótanácsom: Először spriccelje be az üveget mosószeres vízzel, aztán illessze a fóliát a nedves felületre. (Először persze le kell húzni a hátsó borítást.) Most a csúszós felületen könnyen belőheti a megfelelő pozíciót. Ezután széles műanyag lapáttal -pl. ablakmosóval- szorítsa ki a vizet és a levegőt, a szélek felé haladva, a fólia alól. Elengedni! Kész!

Gyerekjáték megszépíteni a lakást!

És tényleg bátran a gyerekek kezébe lehet adni a fóliát, pláne ha a saját szobájukról van szó. Elemükben lesznek, ha tarka figurákat vagdoshatnak; a legkisebbnek sem kell kétszer mondani, hogy ragassza fel a mackókat a gyerekszoba szekrényre. A felnőttek is gyerekké válnak, mikor kezükbe kerül a varázs-fólia, a "nagybani matrica". Használhatnak akár fehér lakkfóliát, csillogó márványutánzatot, vagy átlátszó "füstüveg fóliát" is. Engedjék szabadon fantáziájukat!

Ezzel például különleges darabot varázsolhatunk a tükörből: rajzoljon sablonnal bármilyen mintát a d-c-fix hátoldalára, és vagdossa ki a figurákat, Húzza le a hátsó oldalát, és ragassza fel.

Az én jótanácsom: nem lesz hólyagos a fólia, ha műanyag spaklival, applikációs szettel gondosan kiszorítja alóla a levegőt, középről a szélek felé haladva.

Játsszon együtt a gyerekeivel!

Ha szép az íróasztal, a leckét is könnyebb rajta megírni. Csináljanak együtt a d-c-fix segítségével új íróasztallapot, sőt tarka fiókokat. Az egyforma dossziékat sem árt egyedivé változtatni,legyenek akár papírból, műanyagból, vagy fából.


Látogassa meg az alábbi weboldalainkat és válasszon igényeinek megfelelő tapétát:

Újpesti boltunk
Luxus tapéta
Gyermek tapáta 


www.tapetacentrum.hu